Skip to main content

Χειροπέδες σε πέντε για διαρρήξεις στη δυτική Θεσσαλονίκη

Πέντε συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, για διαρρήξεις και κλοπές σε Δενδροπόταμο, Αμπελόκηπους και Εύοσμο.

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Δενδροπόταμο, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και αφού προηγουμένως δεν συμμορφώθηκαν σε σχετικά σήματα των αστυνομικών, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 17 ετών, οι οποίοι επέβαιναν μαζί με 29χρονο συνεργό τους, που αναζητείται, σε αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την ίδια περιοχή.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, προέκυψε ότι:

- οι παραπάνω, την προηγούμενη ημέρα, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο που αφαίρεσαν από την περιοχή των Διαβατών, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας, απ’ όπου αφαίρεσαν (100) ευρώ και άλλα αντικείμενα.

- ο 22χρονος με τον 29χρονο προ μιας εβδομάδας περίπου, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, εισήλθαν σε κατάστημα επίπλων, απ΄όπου αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό, με το οποίο στη συνέχεια μετέβησαν σε κοντινή εταιρεία, αφαιρώντας από το εσωτερικό, διάφορα εργαλεία και αντικείμενα.

Παράλληλα, συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στους Αμπελόκηπους, αφαίρεσε από το ταμείο ζαχαροπλαστείου, το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ.

Ακόμη, συνελήφθη απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος, αφαίρεσε από εργοτάξιο, διάφορα αντικείμενα.

Επίσης, από αστυνομικούς του Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προ μιας εβδομάδας περίπου, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.