Skip to main content

Χειροπέδες σε επτά άτομα για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν επτά άτομα για κλοπές, ναρκωτικά και διωκτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχων το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν επτά άτομα για διάφορα αδικήματα, κατά τη διάρκεια ελέγχων το τελευταιό 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα:

- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, χθες το μεσημέρι, συνέλαβαν 53χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

- Χθες το βράδυ, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηχανιώνας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δύο μηνών για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, παράνομη οπλοφορία και κλοπές.

- Συνελήφθησαν, χθες το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 20, 18 και 23 ετών και ένας 18χρονος ομογενής, διότι νωρίτερα είχαν διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και αφαίρεσαν έναν ασημένιο σταυρό από το εσωτερικό του.  

- Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, χθες το βράδυ δύο άτομα, έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην κατοχή 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους 3,35 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη, τα οποία προμηθεύτηκε νωρίτερα από 16χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο, με το οποίο πραγματοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα τον Αύγουστο του 2016, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα στο κέντρο της πόλης χρηματικό ποσό και έναν φορητό η/υ.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης όπου διέμενε νεαρός αλλοδαπός βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, ο παραπάνω φορητός η/υ.

Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις, που αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.