Skip to main content

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς που «σήκωναν» δίκυκλα στην Αλεξανδρούπολη

Σε βάρος του ενός από τους δύο σχηματίστηκε δικογραφία και για το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αυτός αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 14 κλοπές δίκυκλων, που διαπράχθηκαν το μήνα Δεκέμβριο του 2017, στη πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο Έλληνες,  ηλικίας 23 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, 13 δίκυκλα (9 μοτοποδήλατα και 4 μοτοσικλέτες).

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δράστες  είχαν προκαλέσει φθορές σε αυτά.

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και κινητήρα, καθώς και ένας κινητήρας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.  

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 21χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αυτός αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.