Skip to main content

Χειροπέδες σε διακινητή-Μετέφερε 40 μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Ο 21χρονος διακινητής συνελήφθη στην Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Σερρών, αφού πρώτα προσπάθησε να διαφύγει. Οι 15 από τους 40 μετανάστες ήταν ανήλικοι.

Έναν 21χρονο διακινητή μεταναστών συνέλαβαν οι αρχές να μεταφέρει με φορτηγάκι παράνομα 40 αλλοδαπούς στη Θεσσαλονίκη χθες το μεσημέρι.

Όταν πραγματοποιήθηκε σχετικό σήμα στάθμευσης από τους αστυνομικούς, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στο ύψος της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Σερρών, στον κόμβο Λαγκαδά, ο 21χρονος εγκατέλειψε το φορτηγό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν, σαράντα αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε ανήλικοι, οι οποίοι στο σύνολό τους, στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.  

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη συνδρομή έτερων διακινητών, στους οποίους κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ έκαστος και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 21χρονο, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.