Skip to main content

Χειροπέδες σε 9 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης. Νέες συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο από τις αστυνομικές αρχές.

Στη σύλληψη εννέα ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο οι αστυνομικές αρχές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

⦁    Ενός 38χρονου αλλοδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε 1 απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε κακουργηματικές παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και στη συνακόλουθη επίτευξη οικονομικού οφέλους των μελών της, καθώς και στην αγορά, κατοχή και πώληση εξαρτησιογόνων ουσιών.

⦁    Ενός 26χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διότι έπειτα από τον εντοπισμό και σύλληψή του για περιστατικό κλοπής στο κέντρο της πόλης, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε mia απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για διάστημα 3 ετών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Επίσης διαπιστώθηκε ότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι διαμονής στην Αθήνα, τους οποίους είχε παραβιάσει.  

⦁    Ενός 41χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

⦁    Ενός 23χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή (12.500) ευρώ για ναρκωτικά, ληστεία, διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοφορία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.