Skip to main content

Χειροπέδες σε 55χρονο λαθροδιακινητή στη Θεσσαλονίκη

Τη σύλληψη ενός 55χρονου Έλληνα διακινητή πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αποτρέποντας τη διακίνηση αλλοδαπών.

Τη σύλληψη ενός 55χρονου Έλληνα διακινητή πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αποτρέποντας παράληλλα τη παράνομη διακίνηση συνολικά πέντε αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Βεροίας, διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του επέβαιναν πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερθείς παρέλαβε τους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει σε σημείο των ελληνικών συνόρων, ώστε να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους από την χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν τη σύλληψή του, ο λαθροδιακινητής, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, χωρίς να καταφέρει να διαφύγει, καθώς λίγο αργότερα, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της  «Διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες» και της «Απείθειας».

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.