Skip to main content

Χειροπέδες σε 45 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση εμπορίας και διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Συνελήφθησαν συνολικά 45 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για τη σύλληψη φυγόποινων, την αντιμετώπιση εμπορίας και διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εντατικών αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

- Εννέα άτομα, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 45χρονου, χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους 30 γραμμαρίων.

- Πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα.
Μεταξύ αυτών 43χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και πέντε μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση, απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κλοπής και της καθυστέρησης καταβολής βεβαιωμένων χρεών στο Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

- 31 άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Οι ειδικές δράσεις, που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.