Skip to main content

Χειροπέδες σε 29χρονο για απάτη με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Ένα άτομο συνελήφθη στην Σαντορίνη, το οποίος πραγματοποιούσε διαδικτυακές συναλλαγές με τη χρήση κλεμμένης κάρτας αναλήψεων άλλου ατόμου.

Συνελήφθη ένας 20χρονος ο οποίος μαζί με άλλα άτομα πραγματοποιούσε διαδικτυακές συναλλαγές με τη χρήση κλεμμένης κάρτας αναλήψεων άλλου ατόμου.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάσθηκε υπόθεση, που αφορούσε απάτη με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης  διαδικασίας, σε συνεργασία με το Α.Τ. Θήρας Κυκλάδων, σε βάρος του 29χρονου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ιδιώτης, κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι στις 29 Αυγούστου πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναλλαγές, με απατηλή χρήση των στοιχείων της τραπεζικής του κάρτας αναλήψεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, οι άγνωστοι χρήστες είχαν πραγματοποιήσει τις απατηλές συναλλαγές σε διαδικτυακά καταστήματα, με παραλήπτες άτομα στη Σαντορίνη.

Επιπλέον προέκυψε ότι η τελευταία παραγγελία, ήταν έτοιμη προς παραλαβή από το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Θήρα.  

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε άμεσα το Α.Τ. Θήρας Κυκλάδων, αστυνομικοί του οποίοι έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το χώρο και χθες το μεσημέρι συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος μετέβη εκεί για την παραλαβή της παραγγελίας.

Ο 29χρονος μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.