Skip to main content

Χειροπέδες σε 13 άτομα για διάφορα αδικήματα σε Κεντρική Μακεδονία

Συλλήψεις 13 ατόμων μεταξύ άλλων για κλοπές, ναρκωτικά και μεταφορά αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνελήφθησαν συνολικά 13 για διάφορα αδικήματα κατά τη διάρκεια ελέγχων σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα

• Συνελήφθη  χθες το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, μία 38χρονη, σε βάρος της οποίας καθώς και 34χρονης επίσης ημεδαπής, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενες εντός καταστήματος στις Σέρρες, αφαίρεσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτές το πορτοφόλι 27χρονης ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

• Συνελήφθη  χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν διότι αφαίρεσε από κατάστημα σακβουαγιάζ, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον 45χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και συνελήφθη από τους ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του προαναφερόμενου είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσης του από την Αθήνα.

• Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης  αντίστοιχα από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς 2 υπήκοοι Αλβανίας  34 και 26 ετών για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπλέον στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ένας 56χρονος ημεδαπός και 2 ακόμη αλλοδαποί. Ειδικότερα ο 34χρονος εντοπίστηκε προχθές (08-05-2017) το βράδυ  και συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς διότι λίγο νωρίτερα διαπιστώθηκε να αποβιβάζει από το όχημα που οδηγούσε και να παραδίδει σε 56χρονο συνεργό του που επέβαινε σε έτερο όχημα 3 ομοεθνείς του προκειμένου να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής στη Θεσσαλονίκη. Ο 56χρονος με τους 3 αλλοδαπούς, προ επικείμενου ελέγχου του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγαν, ενώ εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εκδόθηκαν αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (9-5-2017) τα ξημερώματα ο ένας εκ των 3 αλλοδαπών (26χρονος) ο οποίος δεν  διέθετε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την νόμιμη διαμονή του στην ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι ο 34χρονος προχθές (08-5-2017) το βράδυ παρέλαβε  τους 3 ομοεθνείς του από την Αλβανία και τους βοήθησε έναντι χρηματικού αντιτίμου να πραγματοποιήσουν λάθρα είσοδο στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου. Τα παραπάνω 2 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δράσης τους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 56χρονου οδηγού και των 2 αλλοδαπών. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου.

• Συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών  και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παράβαση της Νομοθεσίας περί επιταγών.

• Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, 38χρονος , διότι σε βάρος τους εκκρεμούσε Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκιδικής, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον στην κατοχή του  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 4 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 14,8 γραμμάρια ηρωίνης,
- συσκευασία που περιείχε 2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- συσκευασία που περιείχε μεθαδόνη βάρους 2 ml και
- το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

• Συνελήφθη χθες το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών ένας 42χρονος, διότι κατά την αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

• Συνελήφθη χθες το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών ένας 22χρονος, διότι κατά την αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
• Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών δύο 33χρονοι ημεδαποί, διότι κατά την αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να κατέχουν από μία συσκευασία έκαστος με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 3,9 γραμμαρίων οι οποίες και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

• Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας 23χρονος, διότι κατά την αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

• Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας 2 άτομα ηλικίας 26 (γυναίκα) και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ειδικότερα, κατά την αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,4 γραμμάριων που κατείχαν από κοινού και
- συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (teaser).
Επιπλέον στην κατοχή της 26χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Παράλληλα, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας κλοπή χρηματικού ποσού από κατάστημα σε περιοχή της Πέλλας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 γυναικών ηλικίας 39 και 63 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενες την 7-5-2017 το μεσημέρι, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ σύμφωνα με τον 53χρονο ιδιοκτήτη ενώ διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.