Skip to main content

Χειροπέδες σε 11 άτομα για νακρωτικά και διωκτικά έγγραφα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έντεκα άτομα.

Στη σύλληψη συνολικά έντεκα ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Συγκεκριμένα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 7 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ αυτών ένας 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίου Γεωργίου), διότι στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη απέρριψε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης, συνολικού βάρους (22,5) γραμμαρίων.

Επίσης, συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός, στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (12,2) γραμμαρίων. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του, απώθησε τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 4 ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 36χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης - Συκεών, πρωινές ώρες χθες, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 6ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ένταλμα προσωρινής κράτησης του 6ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος με τα οποία διατάσσεται η προσωρινή κράτηση και σύλληψή του για Εκβίαση και Τοκογλυφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.