Skip to main content

Χειρόφρενο τραβούν από σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Επίσχεση εργασίας από σήμερα Σάββατο ξεκινούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Διεκδικούν τα δεδουλευμένα του τελευταίου διμήνου

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό, που διεκδικεί τα δεδουλευμένα 2.300 απασχολούμενων, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.

«Η επίσχεση θα διαρκέσει έως ότου η κυβέρνηση και η διοίκηση του Οργανισμού λογικευθούν και καταβάλλουν τα οφειλόμενα του τελευταίου διμήνου», είπε χαρακτηριστικά στη Voria.gr o πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Η απόφαση για την επ' αόριστον επίσχεση εργασίας ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των εργαζομένων.

Στην πόλη δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Νέο ραντεβού με Σπίρτζη

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συναντηθούν την Τρίτη το μεσημέρι με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, σε μια ακόμα προσπάθεια να βρεθεί η λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων και να μπει ένα τέλος στις κινητοποιήσεις που αναμένεται να προκαλέσουν ξανά σοβαρά προβλήματα στην πόλη, εν μέσω, μάλιστα, αυτή τη φορά, και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι προχωρούν κανονικά στην επίσχεση εργασίας που ανακοίνωσαν.

Ασφαλιστικά μέτρα από τον Οργανισμό

Επιχειρώντας να μπλοκάρει την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Η διοίκηση ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό και τονίζει πως η εν λόγω επίσχεση εργασίας δεν λύνει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.