Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη-Απλήρωτοι μόλις 11 ημέρες οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων του Αυγούστου.

Δεν κυκλοφορούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι του Οργανισμού προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Το Σωματείο εργαζομένων είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Παρασκευή, δίνοντας χρονικό περιθώριο να καταβληθούν τα οφειλούμενα. Δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο σε καμία βάρδια, εκτός αν υπάρξει απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Εξαιτίας της επίσχεσης, χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο σε πολλές νευραλγικές οδούς της πόλης.

 

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη εξαιτίας του «χειρόφρενου» στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

 

 

Χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ τους

 

Ασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζει ο ΟΑΣΘ κατά των εργαζομένων



Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του Οργανισμού, η οποία χθες απέστειλε στο Σωματείο εργαζομένων εξώδικο στο οποίο ανέφερε ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη και καταχρηστική, ετοιμάζεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ή αγωγή, πιθανότατα σήμερα.  Τους προειδοποιούσε μάλιστα πως αν συνεχίσουν θα προσφύγει στα δικαστήρια. «Αν προλάβουμε θα κινηθούμε σήμερα δικαστικά. Μπορεί οι εργαζόμενοι να είναι ανένδοτοι αλλά η επίσχεση εργασίας τους είναι παράνομη» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, ο Οργανισμός καθυστέρησε να πληρώσει τους εργαζόμενους μόλις έντεκα μέρες. «Ο ΟΑΣΘ είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τον μισθό των εργαζομένων για τον Αύγουστο έως 12 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή καθυστερήσαμε 11 μέρες ή διαφορετικά 8 εργάσιμες. Μα ούτως ή άλλως μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι οφειλές του ΟΑΣΘ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης, μιλώντας στη Voria.gr.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ, «η μικρή καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας του τελευταίου μήνα δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Διοίκησης του Οργανισμού, αλλά στην ιδιαίτερη δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις συσσωρευμένες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου».

Όπως αναφέρει επίσης «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστεί άμεσα το εμπόδιο της πρόσκαιρης οικονομικής αδυναμίας και να καταβληθεί στους εργαζόμενους ο οφειλόμενος μισθός Αυγούστου 2015. Εγγυάται την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία και συνέχεια του Οργανισμού, όπως με περισσή σύνεση και προσπάθεια έπραξε και στο παρελθόν με τη βοήθεια μέχρι σήμερα όλων των εργαζομένων του».