Skip to main content

Χιονοπτώσεις σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμεα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.  Βαθμιαία επικράτηση βορείων ανέμων, στα πελάγη 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα (κυρίως στα παραθαλάσσια, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά (εκτός της Θράκης). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα από τα δυτικά βόρειοι 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8  μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.