Skip to main content

Χιονοπτώσεις αναμένονται τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η Βόρεια Ελλάδα θα δεχθεί ένα κύμα αρκετά έως πολύ αξιόλογων χιονοπτώσεων. Δείτε πού προβλέπεται να χιονίσει.

Επέλαση του χιονιά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου σηματοδοτώντας την κορύφωση του φετινού χειμώνα.

Σύμφωνα με το northmeteo.gr, τα ξημερώματα της Δευτέρας η Βόρεια Ελλάδα θα δεχθεί ένα κύμα αρκετά έως πολύ αξιόλογων χιονοπτώσεων, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη κατανομής φαινομένων ο οποίος ισχύει από τα ξημερώματα έως τις βραδυνές περίπου ώρες της Δευτέρας:

-Οι χιονοπτώσεις θα αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών της Μακεδονίας Θράκης, με εξαίρεση τα παράλια. Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ο ισχυρός βαρδάρης θα καταφέρνει να μετατρέπει την βροχή σε χιόνι.
-Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να τα δέχεται η κεντρική Μακεδονία, τόσο από ύψη βροχής (νότια Χαλκιδική-ακτές Πιερίας) όσο και από χιονοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η χιονόπτωση που θα σημειωθεί στα ημιορεινά και ορεινά θα έχει εξαιρετικά βίαιη ένταση και θα δώσει μεγάλα ύψη χιονόστρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κρίνεται απαραίτητη η χρήση αλυσίδων για όσους κινηθούν σε αυτά τα τμήματα.
-Πυκνές οι χιονοπτώσεις και στη δυτική Μακεδονία όπου αναμένονται αξιόλογα ύψη χιονόστρωσης μέσα στη Δευτέρα.
-Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τη χιονόστρωση  να εντοπίζεται στα ηπειρωτικότερα σημεία των τμημάτων αυτών. Οι αξιολογότερες χιονοστρώσεις αναμένεται να σημειωθούν στον Έβρο.