Skip to main content

Χιμένεθ: Μας κόστισαν τα λάθη στις στημένες φάσεις

O προπονητής της «Ένωσης» έκανε λόγο για ανωτερότητα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο μέχρι την επίτευξη του πρώτου γκολ από τη ρωσική ομάδα

Στην ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στάθηκε με δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τη ρωσική ομάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ υπογραμμίζοντας πως κόστισαν οι αντιδράσεις των παικτών του στις στημένες φάσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της «Ένωσης»:

Για το αν πιστεύει ότι το ματς χάθηκε από προσωπικά λάθη: «Μπορεί να το πει κάποιος αυτό. Μέχρι το 45' ήμασταν ανώτεροι από την ΤΣΣΚΑ και στις φάσεις και στο παιχνίδι. Ένα... παράλογο κόρνερ και έδειξαν ότι είναι ανώτεροι από εμάς στις στημένες φάσεις. Πρέπει να συγχαρούμε την ΤΣΣΚΑ, με την μπάλα στα πόδια πιστεύω ότι δεν ήταν καλύτερη αλλά με την μπάλα ψηλά ήταν ανώτερη».

Για το αν τελικά φοβήθηκε την ΤΣΣΚΑ περισσότερο από όσο έπρεπε: «Ποιος μπορεί να φοβήθηκε; Η αλήθεια είναι ότι παίζαμε με μια ομάδα της... 3ης Κατηγορίας της Ισπανίας. Παρακαλώ να σεβόμαστε την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες. Χάσαμε από τις στημένες φάσεις. Δεν καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση».

Για το αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους αριστερούς μπακ και γι' αυτό έπαιξε εκεί ο Μπακάκης: «Ήταν θέμα τακτικής, το Νο2 της ΤΣΣΚΑ είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της. Λόπες και Βινίσιους είναι καλά επιθετικά μπακ αλλά σήμερα έπρεπε να είναι ο Μάνταλος μπροστά και ο Μπακάκης πίσω. Νομίζω πως ο Μπακάκης ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν περισσότερα σήμερα».

Για το πού οφείλεται το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πάτησε περιοχή και για το γεγονός ότι αμυντικά η ομάδα εμφάνισε προβλήματα που είχε και πέρυσι: «Νομίζω ότι αμυντικά δεν κάναμε περισσότερα από δύο πολύ σοβαρά λάθη, που ήταν και αυτά από τα οποία ήρθαν τα γκολ. Πέρυσι δεν δεχθήκαμε κανένα γκολ από στημένη φάση, άρα δεν έχει επαναληφθεί. Τα τρία στόπερ της ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκαν στα στημένα και μας εμπόδισαν στον αέρα. Μέχρι το 45', πάντως, πιστεύω ότι δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις για να σκοράρουμε».

Για το τι εννοούσε με το «παράλογο κόρνερ»: «Έκανε λάθος ο παίκτης μας».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Βίκτορ Γκοντσαρένκο δήλωσε:

Για το ματς: «Είναι μόνο ο μισός δρόμος, υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι. Έχουμε εμπειρία, χάρη στην εμπειρία μας πήραμε αυτή τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά τις στημένες φάσεις, στα δύο κόρνερ, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και για τη ρεβάνς».

Για το πόσο απέδωσαν οι αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το τελευταίο ματς στο ρωσικό πρωτάθλημα και πώς είδε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ: «Έπρεπε να αντιδράσουμε μετά τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Σήμερα βάλαμε τον Τσάλοβ για να πρεσάρει την αντίπαλη άμυνα, οι Βάσιν και Μπερεζούτσκι άλλαζαν συνεχώς θέσεις στην άμυνα, όλα πήγαν καλά».

Για το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ ο Ακινφέεφ και αν δέχθηκε συγχαρητήρια για αυτό: «Φυσικά του δώσαμε συγχαρητήρια γιατί έσπασε αυτό το αρνητικό σερί. Ελπίζουμε να φύγει αυτό το βάρος από τον Ακινφέεβ, είναι πολύ έμπειρος τερματοφύλακας, έχει κάνει πολλά ρεκόρ».

Για το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν χαμηλή η ταχύτητα της ΤΣΣΚΑ και για ποιο λόγο συνέβη αυτό: «Η ταχύτητα εξαρτάται και από τις δύο ομάδες. Από εκεί και πέρα, φυσικά, έπαιξε ρόλο και η ζέστη».

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Μπακάκης δήλωσε:

«Δεν είναι εύκολο να παίζεις με ανάποδο πόδι, έπρεπε να φέρω την μπάλα στο καλό μου για να κάνω σέντρα, προσπάθησα πάντως να ανταποκριθώ ως αριστερό μπακ και νομίζω ότι βοήθησα αρκετά. Μας κόστισαν οι στατικές φάσεις, είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεχθήκαμε έτσι το πρώτο γκολ και έπεσε η ψυχολογία μας. Γνωρίζαμε ότι δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα πράγματα έγιναν δύσκολα μετά από εκείνο το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε για να ελέγξουμε πάλι τον ρυθμό, αλλά δεχθήκαμε ένα δεύτερο γκολ και πάλι από κόρνερ, πρέπει να μας προβληματίσει πολύ το ότι συνέβη αυτό. Η ΤΣΣΚΑ έχει μεγάλη ποιότητα, εμείς δείξαμε κάποια στοιχεία σήμερα τα οποία πρέπει να κρατήσουμε ενόψει της ρεβάνς. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει, θα παίξουμε άνετα στον επαναληπτικό και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Aκόμη ο Γιάκομπ Γιόχανσον δήλωσε:

«Κανείς δεν χάνει την συγκέντρωσή του στα στημένα επίτηδες. Η ΤΣΣΚΑ ήταν ανώτερη από εμάς και αυτό ήταν το κλειδί. Αν είχαμε σκοράρει πριν την ΤΣΣΚΑ θα ήταν διαφορετικά. Είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αν είχαμε σκοράρει θα ήταν διαφορετικά».

Για την ρεβάνς: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε εκεί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν πιστεύω ότι θα πάμε εκεί χωρίς να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Για το συμβόλαιό του: «Έχω κάποια συζήτηση με την διοίκηση για το συμβόλαιό μου, δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, γιατί βρίσκομαι ακόμα σε συζητήσεις με την διοίκηση».