Skip to main content

Χιλιάδες Τούρκοι τιμούν τον θάνατο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Συρρέουν Τούρκοι επισκέπτες στο τουρκικό προξενείο, ανήμερα της 77ης επετείου του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ - Ισχυρή η αστυνομική παρουσία

Στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγ.Δημητρίου συρρέουν από το πρωί δεκάδες Τούρκοι επισκέπτες για να τιμήσουν την 77η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ. Όπως είχε γράψει η Voria.gr στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται περισσότεροι από 3.500 Τούρκοι που έφθασαν με αεροπλάνα και με λεωφορεία από Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Ανατολική Θράκη.

Συνολικά 80-85 λεωφορεία μεταφέρουν Τούρκους όλων των ηλικιών και μεταξύ άλλων και σχολεία που πραγματοποιούν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ. Σημειώνεται πως η σημερινή είναι ημέρα αργίας στην Τουρκία, λόγω της συγκεκριμένης επετείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από τις παράπλευρες οδούς του προξενείου έχει διακοπεί, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο.

Οι επισκέπτες περιμένουν στην πίσω είσοδο του προξενείου και εισέρχονται κατά ομάδες στο κτήριο, ενώ γεμάτες είναι και οι καφετέριες της περιοχής.

Καταφθάνουν στο τουρκικό προξενείο οι πρώτοι επισκέπτες από τη γειτονική χώρα

 

Τούρκοι μαθητές που πραγματοποιούν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την επέτειο

 

Ισχυρή η αστυνομική παρουσία στο σημείο, ενώ δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αγ. Δημητρίου

 

Οι Τούρκοι επισκέπτες καταφθάνουν, ως επί το πλείστον, με λεωφορεία, από κάθε σημείο της γειτονικής χώρας

 

Το τουρκικό προξενείο αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά