Skip to main content

Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» κατασχέθηκαν σε παραλίες της Πιερίας (φωτο)

Σε ελέγχους που άρχισαν από τις αρχές του Ιουλίου στο παραλιακό μέτωπο του νομύ, συνελήφθησαν συνολικά 69 άτομα, εκ των οποίων οι 7 ήταν Έλληνες

Περισσότερα από 21.000 προϊόντα παρεμπορίου κατέσχεσαν από την αρχή του Ιουλίου, κυρίως σε παραλιακές περιοχές της Πιερίας, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 21.131 προϊόντα παρεμπορίου, τα οποία αφορούν σε είδη ένδυσης, υπόδησης, βραχιόλια, γυαλιά ηλίου, ζώνες, γυναικείες τσάντες, παιδικά παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 7 ημεδαποί και 62 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, καθώς διαπιστώθηκε να ασκούν παράνομο υπαίθριο εμπόριο, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή. Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι περιοχές όπου εστίασαν οι αστυνομικοί ήταν κυρίως: Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι, Λεπτοκαρυά, Ολυμπιακή Ακτή και Κατερίνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, παρόμοιες δράσεις για την πάταξη του παρεμπορίου θα συνεχιστούν με «αμείωτη ένταση» και το επόμενο διάστημα.