Skip to main content

Χαβίτο: Έμαθα πολλά πράγματα και μεγάλωσα στον Άρη

O πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» στάθηκε στη σημασία του φιλικού με τη Μπόκα ώστε όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος του συλλόγου

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το πέρασμά του από τον Άρη, ο Φρανσίσκο Χαβίτο μιλώντας παράλληλα μεταξύ άλλων για τους Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο και το φιλικό με τη Μπόκα Τζούνιορς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero»:

Για την τωρινή του κατάσταση: «Αυτή την στιγμή αγωνίζομαι με την Κόρια, μια ομάδα της 3ης κατηγορίας, η οποία έχει ως στόχο την άνοδο. Συγχρόνως κάνω μαθήματα προπονητικής και προσπαθώ όσο μπορώ να τα συνδυάζω. Η ομάδα με χρειαζόταν για το παραπάνω βήμα και είπα να την βοηθήσω. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, απλά η ηλικία αποτελεί εμπόδιο για να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη ομάδα».

Για την αποχώρηση του Κόκε από την ενεργό δράση: «Κάτι διάβασα και άκουσα, το οποίο ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Εντάξει, ο καθένας έχει τους λόγους του και διαφορετική ζωή. Σίγουρα είναι απόφαση μετά από σκέψη. Εγώ ακόμη νιώθω μια χαρά και αισθάνομαι πως θα παίξω για καιρό ακόμη. Μέχρι να μου πει το σώμα μου "σταμάτα". Ο Κόκε έχει καλή ποιότητα όμως δεν προσέχει. Άλλες φορές πρόσεχε και άλλες όχι. Το σώμα είναι αυτό που καθορίζει την κατάσταση του αθλητή. Δεν το χειρίστηκε σωστά. Είναι και θέμα ψυχολογίας».

Για τον Κάλβο: «Πέρσι ήταν στην Βέροια, τώρα όμως δεν ξέρω τι κάνει. Επίσης ένας παίκτης με ποιότητα, όμως δεν γνωρίζω τι κάνει και με τι ασχολείται τώρα».

Για το αν θα μπορούσε να αγωνιστεί με τον Άρη: «Και στον Άρη της Football League αλλά και στην Superleague. Εγώ έπαιξα και με μεγαλύτερες ομάδες και τους κέρδισα. Όλοι μου λένε πως θα έπρεπε να παίζω σε ψηλότερο επίπεδο».

Για το φιλικό με την Μπόκα: «Δεν ξεχνιέται εκείνο το παιχνίδι. Η χαρά του κόσμου ήταν τεράστια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ένα αληθινό πάρτι για όλους. Κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα. Θα ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους. Είναι ένα φιλικό που θα βοηθήσει τους παίκτες του Άρη, αλλά και εκείνους της Μπόκα το τι σημαίνει Άρης. Τι σημαίνει ο κόσμος των "κιτρινόμαυρων" και ο ελληνικός λαός. Μιλάμε για μια ομάδα που δεν ανήκει στην Β' και πρέπει να επιστρέψει».

Για τον Άρη του σήμερα: «Μαθαίνω τα πάντα για τον Άρη, από εφημερίδες, ίντερνετ, γενικότερα ενημερώνομαι όσο μπορώ. Έμαθα και για την τελευταία χρονιά του Νέτο και με ενδιαφέρουν τα πάντα για την ομάδα. Μεγάλωσα στον Άρη. Η καριέρα μου ξεκίνησε από τον Άρη. Έμαθα πολλά πράγματα. Είχα την τύχη να παίξω στην Ευρώπη με τον Άρη και νιώθω τυχερός. Τα γκολ που ξεχωρίζω είναι εκείνο με την Ατλέτικο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτά είναι τα δύο που θεωρώ πιο σημαντικά».