Skip to main content

Χατζηδάκης: Μήπως έχουμε δύο κυβερνήσεις στην εξωτερική πολιτική;

Επό τη μία έχουμε τον κ. Καμμένο με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική, είπε ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ.

Για διγλωσσία στα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, o κ. Χατζηδάκης είπε ότι από τη μία έχουμε τον κ. Καμμένο με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική. Παρατήρησε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο λιμενικό ζήτησε αυτοσυγκράτηση, ενώ την επόμενη μέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση. «Μήπως τελικά στην εξωτερική πολιτική έχουμε δύο κυβερνήσεις;», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ..

Ο κ. Χατζηδάδης σημείωσε ότι «οι πληγές στο "Γαύδος" είναι πληγές στην ψυχή μας» και πρόσθεσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι όμως στην κυβέρνηση».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μόναχο, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς κορώνες και φωνές. Έθεσε το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.