Skip to main content

Χατζηδάκης: Διγλωσσία Τσίπρα - Η κυβέρνησή του μπλοκάρει επενδύσεις

H κυβέρνηση στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις δεν περνάει τις εξετάσεις όπως άλλες κυβερνήσεις στη γειτονιά μας, λέει ο κ. Χατζηδάκης.

Για διγλωσσία στο θέμα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις προσπάθειές του πρωθυπουργού να ενισχύει το μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνησή του ακομα μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό, εκστρατεύσει εναντίον της επένδυσης της Χαλκιδικής, δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ μπλοκάρει επένδυση στην Κέρκυρα… Πρόκειται για διγλωσσία (…) Είμαστε στο 1/3 των επενδύσεων του 2007» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις δεν περνάει τις εξετάσεις όπως άλλες κυβερνήσεις στη γειτονιά μας που είναι πιο φιλικές στην επιχειρηματικότητα.

«Και η ΝΔ πρέπει να ξεπεράσει τον παλιό κακό της εαυτό… Να διδαχθούμε από τα λάθη των απέναντι αλλά και των δικών μας… Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σε διαρθρωτικές αλλαγές ως κυβέρνηση» επισήμανε. Υπενθύμισε δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να συγκροτήσει ως πρωθυπουργός μια κυβέρνηση «εθνική Ελλάδος», που δεν θα απαρτίζεται μόνο με βουλευτές.