Skip to main content

Χατζηδάκης : Το ΕΤΕΑΝ υπολειτουργεί τους τελευταίους 21 μήνες

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι την περίοδο 2013-2014 τα δάνεια που είχαν εγκριθεί με βάση τα εργαλεία του ΕΤΕΑΝ ανέρχονταν σε περίπου 2 δισ.

Το ΕΤΕΑΝ υπολειτουργεί τους τελευταίους 21 μήνες, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει ότι την ώρα που ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς ασφυξίας και οι ανάγκες των μικρομεσαίων για ρευστότητα είναι τεράστιες λόγω των σημαντικών προβλημάτων του τραπεζικού τομέα, προκαλεί ερωτήματα η επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει σε υπολειτουργία το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Αφού η κυβέρνηση μίλησε επανειλημμένως για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας και συνεχίζει μέχρι σήμερα να υπόσχεται αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ, διαπιστώνεται πως το ΕΤΕΑΝ τους τελευταίους 21 μήνες σχεδόν δεν υπάρχει.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι την περίοδο 2013-2014 τα δάνεια που είχαν εγκριθεί με βάση τα εργαλεία του ΕΤΕΑΝ ανέρχονταν σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Την περίοδο 2015-2016, όμως, το ίδιο ποσό υπολογίζεται μόλις στα 50, περίπου, εκατ. ευρώ.