Skip to main content

Χάτσερ: Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη μου επιλογή, θέλω να μείνω

Την επιθυμία του να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στο «Παλατάκι» και τον ΠΑΟΚ εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ουίλιαμ Χάτσερ.

Στην ιστοσελίδα «sdna.gr» μίλησε ο Ουίλιαμ Χάτσερ για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στο «Παλατάκι» και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Τώρα που μια περιπετειώδης και έντονη σεζόν τελείωσε, ποια είναι η γεύση που σου αφήνει;

«Δεν είμαι ούτε εκνευρισμένος, ούτε απογοητευμένος. Θέλαμε τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά και να προετοιμαζόμασταν τώρα για τα ημιτελικά των πλέι οφ, όμως θεωρώ πως κάναμε το καλύτερο δυνατό. Η πέμπτη θέση στην οποία τερματίσαμε, θα μπορούσα να πω ότι είναι επιτυχία, βάσει των προβλημάτων που είχαμε σε όλη τη σεζόν. Οι τραυματισμοί μας πλήγωσαν πολύ και δεν μας επέτρεψαν να έχουμε το πρόσωπο που θα θέλαμε σε αρκετά παιχνίδια. Ομως, παλέψαμε, είχαμε καλές και κακές στιγμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ προκριθήκαμε και στη δεύτερη φάση του Eurocup. Από την αρχή της χρονιάς βάζαμε μικρούς στόχους και προσπαθήσαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Τι έλειψε εν τέλει από τον ΠΑΟΚ στη σειρά με την ΑΕΚ και δεν τα κατάφερε, παρά το αρχικό «μπρέικ» στο ΟΑΚΑ; Οι απουσίες;

«Η τύχη μας έλειψε πολύ. Μας πλήγωσαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έλειπε ο Σοφο που ήταν τραυματίας, ενώ προέκυψε και τελευταία στιγμή η τιμωρία του Βασιλειάδη. Οπως και να έχει, είμαι περήφανος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου για όσα πετύχαμε μαζί φέτος. Ηταν μια πολύ σκληρή σειρά. Στο πρώτο παιχνίδι νικήσαμε και πήραμε το πάνω χέρι, αλλά θα μπορούσαμε να νικήσουμε τόσο στην Πυλαία, όσο και ξανά στο ΟΑΚΑ. Παίξαμε καλά και καταφέραμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος. Θεωρώ πως είχαμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε, όμως στο τέλος μας έλειψε η ενέργεια, οι λύσεις και το καθαρό μυαλό. Δείξαμε μεγάλη διάθεση στην άμυνα και χάρη σε αυτήν μπορέσαμε να διατηρηθούμε μέσα στο παιχνίδι».

Τι χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος;

«Αν ήμασταν υγιείς και με λιγότερα προβλήματα θα μπορούσαμε ίσως να πετύχουμε παραπάνω πράγματα φέτος. Ηταν σκληρό που σε πολλά παιχνίδια δεν είχαμε βασικούς παίκτες μας και αναγκαζόμασταν να παίζουμε πολύ περισσότερο όσοι ήμασταν υγιείς, με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε και να μην έχουμε ενέργεια στο τέλος των αγώνων. Θέλαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω».

Για μεγάλο διάστημα της σεζόν έπρεπε να αγωνίζεστε δύο φορές την εβδομάδα, λόγω του Eurocup. Αυτό σας έφθειρε ψυχολογικά και σωματικά;

«Είναι δύσκολο να παίζεις παράλληλα σε δύο διοργανώσεις και να παίζεις δύο φορές την εβδομάδα. Πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο ρόστερ γι’ αυτό. Χρειάζονται πολλοί παίκτες να είναι έτοιμοι. Σε πολλά παιχνίδια στο Eurocup χρειαζόταν να παίζουμε πάνω από 30′ και το ίδιο και στα ματς της Α1, μέσα σε δύο-τρία 24ωρα. Ετσι είναι δύσκολο να έχεις σταθερή απόδοση. Σίγουρα με τους αγώνες στο Eurocup και τα συνεχή ταξίδια είχαμε έλλειμμα ενέργειας σε κάποια παιχνίδια στο πρωτάθλημα και το πληρώσαμε με ήττες που δεν έπρεπε να κάνουμε. Ομως, κάθε παίκτης, το ίδιο κι εγώ, θεωρεί ευκαιρία το να παίξει στο Eurocup και δυνατότητα να… προβληθεί. Δεν θα άλλαζα με τίποτα την ευρωπαϊκή συμμετοχή που είναι καλή και για τον ίδιο τον σύλλογο, για το πρεστίζ του. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι μεγάλος και ισχυρός οικονομικά, αλλά έχει πολύ μεγάλο όνομα και αυτό είναι δέλεαρ για κάθε παίκτη που έρχεται εδώ. Αυτό μέτρησε και για μένα από την πρώτη φορά που ήρθα».

Ποιο είναι το παιχνίδι που θα ήθελες να ξεχάσεις ή αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, να το… δίνατε ξανά; Πολλοί θεωρούν την ήττα από τον Φάρο και τον αποκλεισμό από τον τελικό κυπέλλου ως την χειρότερη στιγμή σας φέτος…

«Θα διάλεγα το παιχνίδι με το Φάρο, αλλά και άλλα. Το συγκεκριμένο ήταν περίεργο παιχνίδι. Ηταν από αυτά που δύσκολα μπορώ να ξεχάσω, γιατί δεν είχα παίξει καλά, όπως και σε κάποια άλλα ματς, όπως αυτό με την Κηφισιά στην Πυλαία, στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πολλοί έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι με τον Φάρο, γιατί ήταν απέναντι σε ομάδα Α2, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Οταν χάνεις όμως, χάνεις. Δεν θέλω να έχω στο μυαλό μου μόνο τον Φάρο, γιατί και σε άλλα ματς είχαμε τη δυνατότητα να επικρατήσουμε».

Ο ΠΑΟΚ έχασε κάποια παιχνίδια αναπάντεχα, όμως ήταν πολύ ανταγωνιστικός απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ακόμα και με τις απουσίες του. Πώς εξηγείς αυτά τα δύο πρόσωπα;

«Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτά τα ματς δίνουν μεγάλο κίνητρο. Απέναντί τους παίζαμε με σημαντικές απουσίες και ίσως αυτό μας έκανε να μην έχουμε άγχος και να νιώθουμε ότι δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, ενώ αυτοί όφειλαν να νικήσουν. Δεν είχαμε πίεση σε αυτά τα παιχνίδια, γιατί δεν ήμασταν φαβορί. Απέναντί τους δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστική ομάδα και πως μπορούμε να παλεύουμε σκληρά ανεξαρτήτως του αντιπάλου μας. Στα συγκεκριμένα ματς ήμασταν πολύ καλοί, ενώ σε κάποια άλλα, απέναντι σε μικρότερες ομάδες δεν είχαμε καλή απόδοση».

Φέτος έπαιξες για δεύτερη φορά στον ΠΑΟΚ και ήσουν εκ των πρωταγωνιστών. Η πρώτη σου θητεία ήταν αυτή που σε βοήθησε να μην χρειαστείς ουσιαστικά χρόνο προσαρμογής;

«Η πρώτη μου εμπειρία στην Ελλάδα ήταν πολύ καλή. Μου άρεσε πολύ, έμεινα ικανοποιημένος από την ομάδα και την απόδοσή μου και επέστρεψα φέτος, γιατί νιώθω άνετα. Εδώ δεν νιώθω πίεση. Ξέρω τη φιλοσοφία του κόουτς Μαρκόπουλου και τι θέλει να δίνω στην ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα να παίξω ξανά εδώ και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Την επόμενη σεζόν η πρώτη σου επιλογή θα είναι ο ΠΑΟΚ; Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

«Δεν έχω συμβόλαιο για τη νέα χρονιά. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε επαφές με τον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ στη Θεσσαλονίκη. Η ζωή μου αρέσει, έχω γνωρίσει κι έχω κάνει πολλούς φίλους. Ομως είμαι επαγγελματίας και πρέπει να σκεφτώ και την οικογένειά μου. Είμαι 31 ετών και θέλω να παίζω σε μια καλή ομάδα, αλλά με ενδιαφέρει και το οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να σκεφτώ το καλύτερο για μένα, αλλά μου αρέσει πολύ εδώ. Αν βρούμε μια καλή λύση και για τις δύο πλευρές, θέλω να μείνω. Ελπίζω να μείνω εδώ και του χρόνου. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη μου επιλογή».