Skip to main content

Χαρίτσης: Η 81η ΔΕΘ δείχνει ότι θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ

Ο υφυπουργός Οικονομίας επισήμανε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι η Έκθεση διεθνοποιείται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο.

Για μια πολύ ενδιαφέρουσα και επικοδομητική συνάντηση έκανε λόγο από τη ΔΕΘ όπου βρίσκεται ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στη σύσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα κυβερνητικά στελέχη με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η 81η ΔΕΘ θα σπάσει όλα τα ρεκόρ, είπε ο κ. Χαρίτσης και επισήμανε ως πολύ θετικό το γεγονός ότι η Έκθεση διεθνοποιείται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο.

Στάθηκε, ακόμη, στο γεγονός ότι Τιμώμενη Χώρα είναι η Ρωσία, κάτι που χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό, αφού, όπως σημείωσε, «χτίζεται μια συνεργασία που μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Τόνισε, παράλληλα, ότι το επόμενο τριήμερο, στο περιθώριο της 81ης ΔΕΘ, ο ίδιος θα έχει μπαράζ συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ αποκάλυψε ότι αύριο κλιμάκιο της κυβέρνησης θα μεταβεί στον δήμο Θερμαϊκού για την καταγραφή των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε την περιοχή τα τελευταία 24ωρα.

Στις 3:00 ο Αλ. Χαρίτσης θα παρουσιάσει προγράμματα του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ 2014-2020», την οποία συνδιοργανώνουν το υπουργείο Οικονομίας με το υπουργείο Παιδείας, στο περίπτερο 15, όπου βρίσκεται το σταντ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.