Skip to main content

Χαρίτσης: Χρειάζεται γρήγορη διευθέτηση του χρέους

Η 5η του Δεκέμβρη, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, είναι ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας

Την ανάγκη σαφούς λύσης για το ελληνικό χρέος υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως ο οδικός χάρτης για τη διευθέτησή του αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει παρακάτω και να προσελκύσει επενδύσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως η κυβέρνηση ζητεί γρήγορη διευθέτηση του ζήτηματος για να προσελκύσει επενδύσεις, ενώ επισήμανε πως η 5η του Δεκέμβρη, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, είναι ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο.

Ερωτηθείς για τα εργασιακά, σημείωσε πως η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση μιλάει για επαναφορά του συστήματος των εργασιακών σχέσεων στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως θα βρει ευήκοα ώτα, καθώς, όπως τόνισε, η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει στη λογική της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αναζητήσει ήδη πολιτική λύση, έχοντας συμπτύξει συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.