Skip to main content

ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή στους εργαζόμενους το κυριακάτικο άνοιγμα

Η απόφαση για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας «εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα», υποστηρίζει η ΓΣΕΕ

Την πλήρη αντίθεσή της στην «κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο» εκφράζει η ΓΣΕΕ.

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη απόφαση «εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα» και «δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο, όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, το μόνο που θα επιφέρει η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές. «Τα αποτελέσματα του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων», προσθέτει.

Εκφράζει τέλος τη στήριξή της στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου, στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις τους, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.