Skip to main content

Χάρης Θεοχάρης: Η χώρα δεν φτιάχνεται πια με τσιρότα

Φτάσαμε στην οικονομική χρεοκοπία επειδή χρεοκοπήσαμε συνολικά, ανέφερε σε ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Η χώρα δε φτιάχνεται πια με τσιρότα, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. στην Πάτρα.

«Ούτε η ελεημοσύνη που ζητάει ο κ. Τσίπρας από τους ξένους, ούτε η λογική του κ. Μητσοτάκη που μιλάει για μια καλύτερη διαχείριση είναι αρκετά για να μας βγάλουν από την κρίση», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοχάρης.

Κάνοντας μια αναδρομή πώς φτάσαμε στην όξυνση της κρίσης ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε τα θεσμικά προβλήματα της χώρας:

«Φτάσαμε στην οικονομική χρεοκοπία επειδή χρεοκοπήσαμε συνολικά. Θεσμικά, αξιακά, πολιτικά, και κοινωνικά. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία πια. Δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών.

Οι βουλευτές είναι στο τσεπάκι του πρωθυπουργού. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία οι βουλευτές λογοδοτούν στο λαό και δανείζουν τη δεδηλωμένη στον πρωθυπουργό τον οποίο ελέγχουν. Εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό που κάνει τα ακριβώς ανάποδα από αυτά που έλεγε επί 25 χρόνια. Από 15 ετών καταληψίας μέχρι τα 40 που έγινε πρωθυπουργός κάνει τα ακριβώς ανάποδα».

Αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση στο συνέδριο τον πρόεδρο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. Στράτο Παραδιά και την Πρόεδρο της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας (Ε.Ι.Α.Ν.Α), Κυριακή Αθανασιάδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε πως πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τα ημίμετρα.