Skip to main content

Champions League: Στους ανίσχυρους ο ΠΑΟΚ, εάν πάρει το εισιτήριο

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Φέγενορντ στέλνει τον Δικέφαλο, εφόσον βγει πρώτος στα πλέι οφ, ως αδύναμο στα προκριματικά της διοργάνωσης

Άσχημα νέα ήρθαν για τον ΠΑΟΚ από την Ολλανδία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Φέγενορντ, σε περίπτωση που κερδίσει την έξοδό του στα προκριματικά του Champions League.

Ως πρωταθλήτρια Ολλανδίας, η Φέγενορντ προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους του CL και έστειλε τον Άγιαξ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που θα στείλει τον Δικέφαλο οριστικά στους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης, εφόσον τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που είχε ελπίδες βάσει της ευρωπαϊκής του βαθμολογίας να μπει στους ισχυρούς στην κλήρωση έχοντας 35.080 βαθμούς, εναντι 15.080 του Παναθηναϊκού, 6.580 της ΑΕΚ και 5.580 του Πανιωνίου (5.580).

Στα τρία πρωταθλήματα (Τσεχία, Ρωσία, Βέλγιο) που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι δευτεραθλητές, μόνο σε ένα εξ΄ αυτών μπορεί να προκύψει ομάδα με χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ.

Αυτό συμβαίνει στην Τσεχία όπου η Βικτόρια Πλζεν είναι δεύτερη, αλλά αν τελικά πάρει το πρωτάθλημα, τότε στη δεύτερη θέση θα πέσει η Σλάβια Πράγας, που έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ, με την εξέλιξη αυτή να ανεβάζει μία θέση τους «ασπρόμαυρους».

Αντίθετα, σύμφωνα με το Metrosport.gr, σε Ρωσία και Βέλγιο, η δεύτερη θέση «παίζεται» ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζενίτ και Κλαμπ Μπριζ - Γάνδη αντίστοιχα, ομάδες που όλες τους έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τον Δικέφαλο. Το οποίο σημαίνει πως όποια κι αν είναι η δευτεραθλήτρια σε αυτές τις δύο χώρες, ο ΠΑΟΚ δεν θα την αφήσει από κάτω του.

Επίσης, αν στο ενδεχόμενο ο Άγιαξ να κατακτήσει το Europa League θα πάρει μέν την πρόκριση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, η Νις θα πάει απευθείας στα πλέι οφ του Champions League και θα μείνουν οκτώ ομάδες στον 3ο προκριματικό όπου ο ΠΑΟΚ θα συγκαταλέγεται και πάλι στους ανίσχυρους.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον δρόμο των μη πρωταθλητών στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με την πιθανή παρουσία του ΠΑΟΚ (Με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους)

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 67.526

Άγιαξ (Ολλανδία) 64.092

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 40.635

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 39.606

Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 39.480

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Στεάουα (Ρουμανία) 35.370

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 35.080

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 28.915

Νις (Γαλλία) 16.766

Μπασάκσεχιρ (Τουρκία) 10.340