Skip to main content

Champions League: Πολυβόλα οι Λίβερπουλ και Πόρτο (video)

Πρωτιά στους ομίλους τους για Τότεναμ, Μπεσικτάς και Λίβερπουλ, πήραν το εισιτήριο για τους «16» οι Σαχτάρ Ντόνετσκ και Πόρτο

Με οκτώ αγώνες έκλεισε η αυλαία της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για το 5ο group, στην Αγγλία, η Λίβερπουλ συνέντριψε την Σπαρτάκ Μόσχας με 7-0 και πέρασε στους «16» του θεσμού. Σκόρερ για τους «κόκκινους» ήταν οι Φελίπε Κοουτίνιο (4΄, 15΄, 50΄), Ρομπέρτο Φιρμίνιο (19΄), Σαντιό Μανέ (47΄, 76΄) και Μοχάμεντ Σαλάχ (86΄).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Μάριμπορ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Σεβίλλη, αποτέλεσμα που επικυρώνει την πρόκριση της ισπανικής ομάδας ως 2η στην επόμενη φάση. Το σκορ για τους πρωταθλητές Σλοβενίας άνοιξε ο Ταβάρες (10΄) ενώ για τους «Νερβιονένσες» ισοφάρισε ο Πάουλο Γκάνσο (75΄).

Για το 6ο γκρουπ, η Φέγενοορντ κατέκτησε τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό CL κερδίζοντας με 2-1 τη Νάπολι. Το σκορ για τους «Παρτενοπέϊ» άνοιξε ο Πιότρ Ζιελίνσκι (2΄) ενώ για τους πρωταθλητές Ολλανδίας ανέτρεψαν το σκορ οι Νικολάϊ Γιόργκενσεν (33΄) και Τζέρι Γιούστε (90΄) ενώ σημειώνεται πως από το 83΄αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τόνι Βιλένα.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι και προκρίθηκε στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πίσω από την αγγλική ομάδα. Το σκορ για τους πρωταθλητές Ουκρανίας άνοιξε ο Μπερνάρντ (26΄) με τον Ισμαίλι (32΄) να δίνει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του με τους «Πολίτες» να μειώνουν με σκόρερ τον Σέρχιο Αγκουέρο (90΄, πεν).

Για το 7ο γκρουπ, στην Πορτογαλία, η Πόρτο ήταν επιβλητική κόντρα στην Μονακό κερδίζοντάς την με 5-2 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης. Σκόρερ για τους «Δράκους» ήταν οι Βινσέντ Αμπουμπακάρ (9΄, 33΄), Γιάσινε Μπραχίμι (45΄), Άλεξ Τέλες (65΄) και Τικίνιο (88΄) ενώ οι Μονεγάσκοι μείωσαν δύο φορές με γκολ των Καμίλ Γκλικ (61΄, πεν.) και Ρανταμέλ Φαλκάο (78΄). Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες αγωνίζονταν από 38΄με 10 παίκτες λόγω της αποβολής των Φελίπε για τους γπηεδούχους και Ρασίντ Γκεζάλ αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Μπεσικτάς κέρδισε στο φινάλε τη Λειψία με 1-2 και πέρασε πανηγυρικά ως 1η στους «16». Το σκορ για τους «αετούς» άνοιξε ο Άλβαρο Νεγρέδο (10΄, πεν.) με τον Ναμπί Κεϊτά (87΄) να ισοφαρίζει για τη γερμανική ομάδα ενώ τη νίκη στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Άντερσον Ταλίσκα (90΄) Αξίζει να σημειωθεί πως η Λειψία αγωνίζονταν από το 82΄με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Στέφαν Ιλσάνκερ (82΄).

Τέλος για το 8ο γκρουπ, στη Μαδρίτη, η Ρεάλ κέρδισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-2 και πέρασε ως 2η στους «16». Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν οι Μπόρχα Μαγιοράλ (8΄), Κριστιάνο Ρονάλντο (12΄) και Λούκας Βάσκες (82΄) ενώ οι Βεστφαλοί είχαν ισοφαρίσει χάρις τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (43΄, 49΄).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Τότεναμ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ με 3-0. Σκόρερ για τα «σπιρούνια» ήταν οι Φερνάντο Γιορέντε (20΄), Χενγκ Μιν Σον (37΄) και Τζορτζ Ενκουντού (80΄).