Skip to main content

Champions League:Εμφατική πρόκριση η Πόρτο,μίλησε στο τέλος ο Ρόις-vid

Την 1η θέση του ομίλου της κατέκτησε παίρνοντας ισοπαλία στη Μαδρίτη η Ντόρτμουντ, με πεντάρα στην επόμενη φάση προκρίθηκε η Πόρτο

Σπουδαίες συγκινήσεις προσέφερε στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου η διεξαγωγή των δεύτερων αναμετρήσεων στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

 

Για το 5ο γκρουπ η Μπάγερ Λεβερκούζεν (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 2η) επιβλήθηκε με 3-0 της Μονακό (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 1η) στη Γερμανία. Σκόρερ για τις ασπιρίνες ήταν οι Βλάντλεν Γιουρτσένκο (30΄) και Γιούλιαν Μπραντ (48΄) ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με αυτογκολ ο τερματοφύλακας των Μονεγάσκων, Μόργκαν Ντε Σάνκτις μετά την εκτέλεση πέναλτι του Βέντελ (82΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν εδώ

 

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Τότεναμ (προκρίθηκε στους «32» του Europa League) επικράτησε με 3-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάνοντας ευρωπαϊκό σεφτέ για φέτος στο Γουέμπλεϊ μετά από δύο σερί ήττες. Το σκορ για την πρωταθλήτρια Ρωσίας άνοιξε ο Άλαν Ντζαγκόεφ (33΄) αλλά οι Πετεινοί ανέτρεψαν το σκορ χάρη στα γκολ των Ντέλε Άλι (38΄), Χάρι Κέιν (51΄) αλλά και το αυτογκολ του Ιγκόρ Ακινφέεφ (77΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Τότεναμ εδώ

 

Για το 6ο γκρουπ, την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League πανηγύρισε η Λέγκια Βαρσοβίας (προκρίθηκε στους «32» του Europa League) στην πολωνική πρωτεύουσα με 1-0 κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας . Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Γκιγιέρμε (30΄) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πορτογαλική ομάδα τελείωσε την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Γουίλιαμ Καρβάλιο με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε μόλις τρία λεπτά (82΄-85΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Λέγκια Βαρσοβίας εδώ

 

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, Ρεάλ Μαδρίτης (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 2η) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 1η) αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, αποτέλεσμα που κράτησε τη γερμανική ομάδα στην κορυφή του ομίλου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά (28΄-53΄) αλλά η Ντόρτμουντ είχε απαντήσεις μειώνοντας αρχικά με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (61΄) και ισοφαρίζοντας στο φινάλε με τον Μάρκο Ρόις (89΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ

 

Για το 7ο γκρουπ, με διπλό έφυγε από το Βέλγιο η Κοπεγχάγη (προκρίθηκε στους «32» του Europa League) καθώς επικράτησε με 0-2 της Κλαμπ Μπριζ. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Δανίας ήταν ο Νικολάι Γιόργκενσεν (15΄) ενώ το σκορ είχε ανοίξει μετά από αυτογκόλ που πέτυχε ο Μπράντον Μέκελε (8΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Κοπεγχάγης εδώ

 

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, εμφατική νίκη κόντρα στη Λέστερ (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 1η) πέτυχε η Πόρτο (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 2η) καθώς την κέρδισε στο Ντραγκάο με 5-0. Σκόρερ για τους Δράκους ήταν οι Αντρέ Σίλβα (6΄-64΄(πεν)), Χεσούς Κορόνα (26΄), Γασινέ Μπραχίμι (44΄) και Ντιόγκο Ζότα (77΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Πόρτο εδώ

 

Τέλος για το 8ο γκρουπ, η Γιουβέντους (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 1η) κέρδισε με 2-0 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Σκόρερ για την Μεγάλη Κυρία ήταν ο Γκονζάλο Ιγκουαίν (52΄) και ο Ντανιέλε Ρουγκάνι (73΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα από τη νίκη της Γιουβέντους εδώ

 

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου Λυών (προκρίθηκε στους «32» του Europa League) και Σεβίλλη (προκρίθηκε στους «16» του Champions League ως 2η) έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Τρία δοκάρια στην αναμέτρηση (2 για τη γαλλική ομάδα και 1 για την κάτοχο του Europa League) ενώ αμφότερες οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στους Ματιέ Βαλμπουενά και Βιτόλο Πέρεθ αντίστοιχα.

Δείτε τα στιγμιότυπα της ισόπαλης αναμέτρησης εδώ