Skip to main content

Champions League: Άνετα η Γιούβε, έγραψε ιστορία η Λέστερ (video)

Η «Μεγάλη Κυρία» επιβλήθηκε ξανά της Πόρτο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιμπάλα ενώ οι «Αλεπούδες» προκρίθηκαν για 1η φορά στα προημιτελικά

Με τις προκρίσεις των Γιουβέντους και Λέστερ συνεχίστηκαν οι επαναληπτικοί αγώνες για τη φάση των «16» του Champions League.

Στην Ιταλία, η «Μεγάλη Κυρία» δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει ξανά την αντίσταση της Πόρτο κερδίζοντας την με 1-0. Η φάση που έκρινε τον αγώνα ήταν η αποβολή του Μάξι Περέιρα στο 40΄για διώξιμο της μπάλας με το χέρι σε προσπάθεια μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Χάτεγκαν να δίνει πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πάουλο Ντιμπάλα δύο λεπτά αργότερα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Άλβες, Μπενατιά (60' Μπαρτζάλι), Μπονούτσι, Σάντρο, Κεντίρα, Μαρκίζιο, Κουαδράδο (46' Πιάτσα), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Ρινκόν), Ιγκουαΐν.

Πόρτο (Νούνο): Κασίγιας, Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Λαγιούν, Περέιρα, Αντρέ, Τόρες (70' Οταβίνιο), Μπραχιμί (67' Ζότα), Αντρέ Σίλβα (46' Μπολί), Σοάρες.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Στην Αγγλία, οι «Αλεπούδες» έγραψαν ιστορία καθώς κέρδισαν με 2-0 τη Σεβίλλη και είναι αυτές που συνεχίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν ο Γουές Μόργκαν 24΄και ο Μαρκ Ολμπράιτον στο 54΄ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Ανδαλουσιάνοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση καθώς ο Στίβεν Ενζονζί αστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 80’ ενώ νωρίτερα ο Βιτόλο είχε δοκάρι.

Η κάτοχος του Europa League αγωνίζονταν από το 74΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σαμίρ Νασρί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαπληκτισμό με τον Τζέιμι Βάρντι.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ (Σέξπιρ): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντίντι, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ (90' Αμάρτεϊ), Ολμπράιτον, Οκαζάκι (63' Σλιμανί), Βάρντι.

Σεβίλλη (Σαμπάολι) (3-4-3): Ρίκο, Μερκάδο (46' Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Εν'Ζονζί, Ιμπόρα, Σαράμπια (46' Γιόβετιτς), Εσκουδέρο, Νασρί, Βιτόλο, Μπεν Γεντέρ (68' Κορέα).

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ