Skip to main content

Χαμός στη Βουλή με τoν Λαγό - Κλήθηκε η φρουρά (video)

Ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης έπειτα από τις υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήσεις από το βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Διεκόπη ξαφνικά η συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από επεισόδιο που προκλήθηκε από τις υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήσεις από το βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

«Προδότες, προδότες, πουλημένοι», άρχισε να φωνάζει ο κ. Λάγος, προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών και συγκεκριμένα του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο βουλευτής της ΧΑ. Ωστόσο, ο κ. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και οι δύο άντρες λίγο έφτασε να έρθουν στα χέρια. Στο βήμα πλησίασαν έπειτα και άλλοι βουλευτές και τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, η οποία εισήλθε στον χώρο μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντα Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος την κάλεσε.

Ο τελευταίος προσπάθησε ματαίως να ηρεμήσει τα πνεύματα φωνάζοντας «Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει».

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής: «Του είπα “θα με δείρεις ρε; Τι συμβαίνει;” και άρχισε να φωνάζει “προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία”. Εγώ του απάντησα: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”. Στη συνέχεια όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την ολομέλεια».