Skip to main content

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόνερο προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με την ΕΜΥ να προβλέπει χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό σε πολλές περιοχές της χώρας.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Συγκεκριμένη στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται επίσης νεφώσεις με κατα τόπους χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6 πρόσκαιρα τοπικά και τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -2 έως 3 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα πέσει 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.