Skip to main content

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε ορεινές περιοχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς

Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Παρασκευή στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.