Skip to main content

Χαμηλές ταχύτητες στον Περιφερειακό, κομφούζιο στην πόλη (φωτο+vid)

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τη χιονόπτωση και με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι οι βασικές οδικές αρτηρίες ολόκληρης της πόλης

Μεγάλα προβλήματα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό φυσικά με τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα.

Στον Περιφερειακό τα οχήματα κινούνται με μεγάλη δυσκολία και πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ ένα ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λόγω χιονιού πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία στο σημείο.

Στα... ενδότερα, ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τη χιονόπτωση και με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι οι βασικές οδικές αρτηρίες ολόκληρης της πόλης. Ενδεικτικά, οδηγοί που μετακινήθηκαν από Εθνικής Αντιστάσεως μέσω Βασιλίσσης Όλγας και Εγνατίας χρειάστηκαν 1 ώρα και 10 λεπτά για να φτάσουν έως την Αγίας Σοφίας, ενώ άλλοι, για να διασχίσουν την Αγ. Δημήτριου, έμειναν στο τιμόνι 1 ώρα!. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η άνοδος της Κατσιμίδη, όπου αρκετά οχήματα, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, αδυνατούν να προχωρήσουν, ενώ το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην Άνω Πόλη και στις Συκιές.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να μην επιλέγουν τον Περιφερειακό για τη μετακίνησή τους, λόγω της έντασης της χιονόπτωσης, ενώ τους καλεί να περιορίσουν, όσο το δυνατόν, και τις μετακινήσεις τους εντός πόλης. Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστή παραμένει η ΕΟ Αγ. Βασιλείου - Χορτιάτη, ενώ απαγορεύθηκε η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τα Λαγυνά έως και τον κόμβο Κερδυλλίων.

Από εθνική ς αντιστάσεως μέσω β. όληας και εγνατίας για την αγ. σοφίας 1. δεκα λεπτά, να διασχίσεις αγ. δημητρίου από δυτ προς ανατολικά μία ώρα.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο από τη δυσκολία κίνησης των οχημάτων και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Παπαναστασίου και τη Βούλγαρη, στο ύψος του πάρκου Νέας Ελβετίας:

 

Φωτογραφίες από την κατάσταση σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης