Skip to main content

Χαλκιδική: Πλημμύρες και καταστροφές στην Κασσάνδρα (φωτο + video)

Πλημμύρισαν κατοικίες και μαγαζιά στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Επί ποδός ο μηχανισμός του δήμου.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής από το έντονο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το μεσημέρι την περιοχή.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, κατοικίες και μαγαζιά πλημμύρισαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κασσάνδρα έχει δεχτεί πάνω από 35 κλήσεις από την Άθυτο και Καλλιθέα μέχρι την Κασσανδρεία.

Ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται επί ποδός για την εκτροπή ρεμάτων και τον καθαρισμό του οδικού κυκλώματος.

Η νότια χερσόνησος της Κασσάνδρας έμεινε αποκλεισμένη για τουλάχιστον 3 ώρες η, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αδύνατη, γιατί τα δύο ρέματα που διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο Ν.Φώκαιας – Αθύτου και τον επαρχιακό δρόμο Κασσάνδρας – Σάνη είχαν υπερχειλίσει και ήταν αδιαπέραστα από τον όγκο του νερού.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και ευχόμαστε να μην συνεχιστεί η βροχή. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα κοιμητήρια Κασσανδρείας, όπου η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Ο υπερβολικός όγκος νερού έχει προξενήσει καταστροφές στο κοιμητήριο και ουσιαστικά έχει σκεπαστεί με νερό. Βρισκόμαστε 100 μέτρα από το κοιμητήριο και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε. Είναι τόσο πολύ το νερό! Από κει περνά το μεγάλο ρέμα της Αθύτου που εκβάλει στη Σίβηρη.  Το νερό στη γέφυρα της Σίβηρης κοντεύει να φθάσει το οδόστρωμα» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας Αντώνης Μιχαλάκης.

Στο μεταξύ, στις 16.30 δόθηκε στην κυκλοφορία από την τροχαία ο δρόμος Ν.Φώκαιας – Αθύτου. Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κασσάνδρας οι οδηγοί που θα κινηθούν στο οδικό κύκλωμα της χερσονήσου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.