Skip to main content

Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής τις ημέρες του Πάσχα

Σε τι ποσοστό φθάνουν οι πληρότητες στα μεγάλα ξενοδοχεία και στους ξενώνες της Χαλκιδικής. Διαθέσιμες για τις ημέρες του Πάσχα 10.000 κλίνες.

Από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κασσάνδρα και Σιθωνία αλλά και ξενώνες στην ορεινή Χαλκιδική, ανοίγουν για τους εκδρομείς του Πάσχα, Έλληνες και ξένους.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, περί τις 10.000 κλίνες είναι έτοιμες να υποδεχτούν επισκέπτες, που σε γκρουπ ή ανεξάρτητα, επιλέγουν να περάσουν τις αργίες του Πάσχα στη δημοφιλή χερσόνησο. Όσα ξενοδοχεία και ξενώνες ανοίγουν ειδικά για το Πάσχα και πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, υπολογίζεται, με βάση τις κρατήσεις, ότι έχουν πληρότητες ικανοποιητικές που κατά μέσο όρο είναι περί το 70%.  

Σημειώνεται ότι οι τιμές για δίκλινο με πρωινό, στους ξενώνες, είναι κοντά στα 60 ευρώ, ενώ στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων κυμαίνονται μεταξύ 80-100 ευρώ.

Ένα μεγάλο μέρος των εποχικών αυτών επισκεπτών είναι Βαλκάνιοι, οι οποίοι συνήθως έρχονται στη Χαλκιδική για ένα τριήμερο, από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

Η επόμενη μεγάλη ομάδα είναι των Ελλήνων που επιλέγουν, ως επί το πλείστον, το διήμερο Μεγάλου Σαββάτου – Κυριακής του Πάσχα, με αρκετούς να προτιμούν τις μικρότερες, πιο «οικογενειακού» ύφους μονάδες της ορεινής Χαλκιδικής.

Εν τούτοις, για κάποια μεγάλα συγκροτήματα που δουλεύουν πολύ με τις αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας ( π.χ. IKOS/SANI) ανοίγει αυτές τις ημέρες η κανονική σεζόν αφού πολλοί από τους κατοίκους των χωρών αυτών, επιλέγουν για τις διακοπές τους τον Απρίλιο, πόσο μάλλον που φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Ορθοδόξων με το Πάσχα των Καθολικών.

Μετά το διάλειμμα των Πασχαλινών γιορτών, τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν θα κλείσουν και θα ανοίξουν και πάλι, για την θερινή σεζόν, μεταξύ 1 και 10 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι ο κ. Τάσιος είπε ότι βάσει κρατήσεων επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ο αριθμός των τουριστών θα είναι ίσως και αυξημένος κατά 15%, σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, φαίνεται πως η σεζόν θα διαρκέσει κάτι τι περισσότερο και ότι πολλά ξενοδοχεία, αντί να κλείσουν στις 10 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν έως τις 17 του μηνός.