Skip to main content

Διευκολύνσεις σε Τούρκους τουρίστες από τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής

Όσοι από τους Τούρκους που βρίσκονται σήμερα στη Χαλκιδική αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιστροφής, μπορούν να παρατείνουν τη διαμονή τους ακόμη και δωρεάν

Σημαντικές διευκολύνσεις σε όσους Τούρκους τουρίστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιστροφής στη χώρα τους, λόγω της ασταθούς κατάστασης που επικρατεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, παρέχουν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής.

Η Ένωση Ξενοδόχων και ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής ανέλαβαν την πρωτοβουλία και ο πρόεδρος των δύο φορέων, Γρηγόρης Τάσιος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόξενο, προκειμένου να εκφράσει τη βούληση των ξενοδόχων του νομού να βοηθήσουν όσο μπορούν τους τουρίστες που βρίσκονται στη Χαλκιδική. Έτσι, όσοι από τους 150-200 Τούρκους που βρίσκονται σήμερα στην περιοχή, αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα επιστροφής στη χώρα τους και πρέπει να παρατείνουν τη διαμονή τους, θα τους παρασχεθούν διευκολύνσεις όπως χαμηλότερη τιμή δωματίου, το οποίο μπορεί να δοθεί και δωρεάν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

«Πήραμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφενός για να βοηθήσουμε τους Τούρκους τουρίστες μας μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα τους και αφετέρου ως μια μορφή μάρκετινγκ, καθώς έχουμε καταβάλει πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια για ανοίξουμε την τουρκική αγορά», δηλώνει στη Voria.gr ο κ. Τάσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Τούρκοι τουρίστες είχαν φέτος δυναμική παρουσία στη Χαλκιδική, με περίπου 4.000 αφίξεις τον Ιούλιο, ενώ οι ξενοδόχοι της περιοχής αναμένουν επιπλέον 3.000-4.000 τουρίστες τον Αύγουστο, εφόσον βέβαια επέλθει άμεσα η σταθερότητα στην Τουρκία.