Skip to main content

Χαλκιδική: 48ωρη προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο συζυγοκτόνος

Tου δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου ο 33χρονος συζυγοκτόνος, Κλοντ Λέσι, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Ορμύλια Χαλκιδικής και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο γιο τους, τον οποίο κρατούσε επί 18 μέρες.

Ο κατηγορούμενος μετήχθη νωρίτερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου, όπου, αφού, πρώτα οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Τελικώς, του δόθηκε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου επέστρεψε.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανίων, ο 33χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής, επειδή άρπαξε τον 4χρονο γιο του, Φοίβο, περιπλανώμενος μαζί του σε διάφορες περιοχές του νομού Χαλκιδικής το διάστημα που εθεωρείτο φυγάς.

 

Καλά στην υγεία του ο μικρός Φοίβος


Ο μικρός Φοίβος, που είναι καλά στην υγεία του, εξακολουθεί να παραμένει προληπτικά σε νοσοκομείο, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή παιδοψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός.

Ο συζυγοκτόνος κατά την πολύωρη ανάκριση φέρεται πως κατέθεσε ότι επιχείρησε να εγκαταλείψει τον νομό Χαλκιδικής, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό λόγω της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε ότι έβρισκε καταφύγιο τις νύχτες σε καλύβες κι όπου αλλού δεν θα μπορούσε να εντοπιστεί από αστυνομικούς. Μάλιστα, φαίνεται ότι παραβίασε ακόμη και σπίτι στις Καλύβες, στην προσπάθειά του να βρει τροφή, ενώ, ο ίδιος κι ο 4χρονος γιος του, τρέφονταν με φρούτα δένδρων, ακόμη και κότες τις οποίες έκλεβε.

Το θρίλερ της αναζήτησης του μικρού Φοίβου τελείωσε χθες γύρω στις 11 το πρωί, όταν ο κατηγορούμενος ως συζυγοκτόνος εντοπίστηκε σε καλύβα κοντά στην Ορμύλια, όπου φαίνεται ότι είχε περάσει την προηγούμενη νύχτα. Όπως έγινε γνωστό, εθεάθη από διερχόμενους συμπατριώτες του, τους οποίους κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι βρήκαν ίχνη φωτιάς έξω από την συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αφού πλησίασαν στο σημείο, ήρθαν τετ-α-τετ με τον 33χρονο και συνομίλησαν μαζί του. Στο μεταξύ, ένας εκ των συμπατριωτών του είχε στείλει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου του, η οποία με τη σειρά της ήρθε σε επικοινωνία με τον παππού του μικρού Φοίβου, και λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που συνέβαλαν τον Αλβανό φυγά. Κατά τη σύλληψή του φαίνεται ότι δεν προέβαλε καμία αντίσταση.