Skip to main content

Βρέθηκε «διαιτητής» για το θέμα της Διαιτησίας

Κρίσιμη η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα αναφορικά με το μείζον θέμα της διαιτησίας για την επίλυση εργασιακών ζητημάτων, μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων.
Κρίσιμη η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα αναφορικά με το μείζον θέμα της διαιτησίας για την επίλυση εργασιακών ζητημάτων, μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων. Κι αυτό γιατί, παρά τα όσα διαρρέει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τις τελευταίες ώρες, καμία απολύτως συμφωνία δεν έχει επέλθει σε αυτό το ζήτημα.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε κατ΄ ελάχιστο από όσα είχαν κατακτήσει τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε στη Voria.gr αρμόδιο στέλεχος της ΓΣΕΕ, το οποίο ξεκαθάρισε πως η μοναδική υποχώρηση που θα μπορούσε να κάνει η πλευρά των εργαζομένων θα ήταν να αποδεχτεί και «διαιτητές» του ΣΕΒ στη σχετική λίστα που καταρτίζεται κάθε χρόνο γι αυτόν τον σκοπό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη ειδικότερα, κατατέθηκε μια ακόμη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, η οποία θα απασχολήσει τις δύο πλευρές αυτή την εβδομάδα. Λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενό της αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ώρες.