Skip to main content

Βρετανός σκηνοθέτης κρατείται από τη Χαμάς

Οι αρχές της Γάζας συνέλαβαν σήμερα έναν βρετανό σκηνοθέτη αμέσως μόλις έφθασε για να καταθέσει στη δίκη ενός ενόπλου που κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες σε «αντίπαλα μέρη», ανακοίνωσαν αξιωματούχο
Οι αρχές της Γάζας συνέλαβαν σήμερα έναν βρετανό σκηνοθέτη αμέσως μόλις έφθασε για να καταθέσει στη δίκη ενός ενόπλου που κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες σε «αντίπαλα μέρη», ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των Παλαιστινιακών πηγών ασφαλείας.

Ο Πολ Μάρτιν, που χαρακτηρίζεται ανεξάρτητος σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, συνελήφθη και κρατείται για 15 ημέρες. Ο Μάρτιν συνελήφθη μόλις έφθασε στο δικαστικό μέγαρο της πόλης της Γάζας όπου θα εκδικαζόταν η υπόθεση στην οποία ήταν μάρτυρας.

Ο Μάρτιν πριν από αρκετές εβδομάδες είχε πάρει συνέντευξη από έναν Παλαιστίνιο η οποία μεταδόθηκε από ξένο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο παλαιστίνιος μαχητής αποκάλυψε μυστικά επικίνδυνα για «την Παλαιστινιακή ασφάλεια» για τον παρέπεμψε σε δίκη.

Ο Μάρτιν αναφέρεται ότι κρατείται στην κεντρική φυλακή της Γάζας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.