Skip to main content

Βρετανία: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες μετά το «μπλακ άουτ» - Νέες νυχτερινές πτήσεις

Tο βρετανικό υπουργείο Μεταφορών έδωσε το πράσινο φως στις νυχτερινές πτήσεις στα αεροδρόμια που ρυθμίζει, για να συμβάλει στην άμβλυνση των καθυστερήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εξακολουθεί η ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες μετά το «μπλακ άουτ» στο σύστημα ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας της Βρετανίας τη Δευτέρα, με την βρετανική κυβέρνηση να ανάβει πράσινο φως για τη διενέργεια νέων νυχτερινών πτήσεων.

Η συγκεκριμένη απόφαση έγινε γνωστή μετά από διευρυμένη σύσκεψη της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών έδωσε το πράσινο φως στις νυχτερινές πτήσεις στα αεροδρόμια που ρυθμίζει, για να συμβάλει στην άμβλυνση των καθυστερήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησε συνεδρίαση της Εθνικής Υπηρεσίας Εναέριας Κυκλοφορίας (Nats), της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων, των εμπορικών φορέων και της Συνοριακής Δύναμης, υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ.

«Οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες», προειδοποιεί ο υπουργός Μεταφορών

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, o Χάρπερ προειδοποίησε ξανά ότι οι αρνητικές συνέπειες της χθεσινής αναταραχής είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και είπε ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρείες πριν κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο.

Τα ερωτηματικά γύρω από το πρωτοφανές «μπλακ άουτ» παραμένουν.

Το BBC υπογραμμίζει και πάλι ότι η Ντάουνινγκ Στριτ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο η βλάβη να προκλήθηκε από κίνηση χάκινγκ.

Οι έρευνες, όμως, συνεχίζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ και σήμερα εκατοντάδες βρετανικές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, επανέλαβε ότι η βλάβη στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας δεν προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπήρξε κυβερνοεπίθεση. Η ακριβής αιτία του προβλήματος θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια θα υποβληθεί στην κυβέρνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα επικράτησε σκηνικό χάους σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται και τους ταξιδιώτες να αγανακτούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέγεθος του προβλήματος ήταν τέτοιο, που μόνο η Ryanair ανακοίνωσε πως 40.000 επιβάτες της είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται.

Πηγή: iefimerida