Skip to main content

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2008-09

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με τη ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA, βράβευσε τους κορυφαίους της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), σε συνεργασία με τη ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA, βράβευσε τους κορυφαίους της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ψηφίστηκε από τους συμπαίκτες του ο άσσος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω πόσο όμορφα αισθάνομαι που κερδίζω το βραβείο για δεύτερη χρονιά. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου. Ό,τι καταφέρνω θα το αφιερώνω στην οικογένειά μου που με στήριζε και με στηρίζει. Τέλος ελπίζω σε 10 ημέρες να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος βραβεύτηκε και ως πρώτος σκόρερ της περσινής περιόδου με 14 γκολ (μοιράστηκε το βραβείο με τον Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ).

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και πρόεδρος της ΠΣΑΠ Αντώνης Νικοπολίδης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος «πορτιέρο». «Είναι ένα επιστέγασμα των προσπαθειών μου όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να τα χαρίσω στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, γιατί πέρυσι με βοήθησαν να κάνω την καλύτερη χρονιά της καριέρας μου», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής.

Για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Εργοτέλη, ο νυν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουτσιανικούλης πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμμενος για το βραβείο που πήρα. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που με ψήφισαν. Εϊναι ένα κίνητρο, για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά».

Οδήγησε την ομάδα του στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα για την κανονική περίοδο, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών. Για αυτό το λόγο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντος Σάντος, βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε στα Ελληνικά: «Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τύχη να κερδίζω για τρίτη φορά αυτό το βραβείο. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους όσοι δούλεψαν μαζί μου την προηγούμενη χρονιά. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στην Εθνική ομάδα για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία».

Τα αποτελέσματα στις συγκεκριμένες κατηγορίες προέκυψαν με βάση την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών για την περίοδο 2008-2009.