Skip to main content

Βραβείο για τη βιβλιοθήκη της Βέροιας

Το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «ATLA» του ιδρύματος Bill and Melinda Gates απονεμήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης σε όλο τον κόσμο.
Το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award» του ιδρύματος Bill and Melinda Gates απονεμήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς αξιολογητές του Ιδρύματος και το βραβείο συνοδευόταν παράλληλα με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων.

Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε υπολογιστές και το Διαδίκτυο.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει το βραβείο, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης στην περιοχή της Βέροιας και όχι μόνο. Παρέχει παράλληλα στους 50.000 και πλέον κατοίκους της Βέροιας και ακόμα σε 130.000 πολίτες των γύρω περιοχών δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο. Επίσης, προσεγγίζει ανθρώπους σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τέλος, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους με το τμήμα για παιδιά και εφήβους, παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με εκφραστικά μέσα νέας τεχνολογίας.