Skip to main content

Βουλή: Εντονη κόντρα Πολάκη – Πλεύρη για Novartis και εμβόλια

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του Παύλου Πολάκη σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του Παύλου Πολάκη σημειώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά την ακρόαση του προτεινομένου, Παναγιώτη Αθανασίου στη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis.

«Χρημάτισαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα για να καθορίσουν τις τιμές οι οποίες “απλώθηκαν” στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν το σκάνδαλο Novartis. Εδώ μόνο ήταν σκευωρία και εδώ μόνο έγινε αρχειοθέτηση. Δεν υπήρξε αθώωση» είπε ο Παύλος Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη. Ο διάλογος που ακολούθησε διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Θ. Πλεύρης: Για τη δική σου θητεία στο Υγείας γιατί δεν μιλάς;

Π. Πολάκης: Πλεύρη, εσύ έχεις άλλες ευθύνες, παρέλαβες 13.750 νεκρούς και παρέδωσες 35.000 και αν άκουγες αυτά που σου έλεγαν θα ήταν 20.000 λιγότεροι οι νεκροί. Σιωπή. Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της Μεταπολίτευσης. Δε θα κορδίζει ο Πλεύρης, ο οποίος επά ημερών του διασπαθίστηκε τμήμα χρημάτων τεράστιο, και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα που υπήρξε σε νεκρούς. Σε όλα αυτά που αγοράστηκαν με απευθείας αναθέσεις.

Θ. Πλεύρης: Εσύ έβγαινες ως αντιεμβολιαστής τότε.
 
Π. Πολάκης: Μετριόμαστε εκ του αποτελέσματος. 13.750 νεκρούς παρέλαβες και 35.000 νεκρούς παρέδωσες.

Θ. Πλεύρης: Αν δεν είχαμε τα εμβόλια θα είχαμε 100 χιλιάδες νεκρούς.

Π. Πολάκης: Σιωπή.

Θ. Πλεύρης: Σε άδειασε μέχρι και ο Τσίπρας.

Π. Πολάκης: Aυτά να τα πεις στον Τσίπρα όχι σε εμένα. Πλεύρη χαμηλά το κεφάλι.