Skip to main content

Βουλγαρικές περιπολίες το καλοκαίρι στη Χαλκιδική

Είχε προηγηθεί ανάλογη αποστολή Ελλήνων αστυνομικών το χειμώνα που πέρασε στο βουλγαρικό χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο.

Περιπολίες στα τουριστικά θέρετρα της Χαλκιδικής θα πραγματοποιούν το φετινό καλοκαίρι άνδρες της Βουλγαρικής αστυνομίας, προκειμένου να βοηθούν τους Έλληνες συναδέλφους τους στο χειρισμό υποθέσεων στις οποίες θα εμπλέκονται Βούλγαροι πολίτες, καθώς η περιοχή είναι ο πιο δημοφιλής θερινός τουριστικός προορισμός για τους γείτονες.

Πρόκειται για εφαρμογή σχετικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, με τον ομόλογό στο βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, κ. Τσβέταν Τσβετάνοφ, για την καλύτερη αστυνομική συνεργασία των δύο χωρών.

Είχε προηγηθεί ανάλογη αποστολή και περιπολίες Ελλήνων αστυνομικών το χειμώνα που πέρασε στο βουλγαρικό χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο, στο οποίο συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από τη χώρα μας και κυρίως βορειοελλαδίτες, λόγω της εγγύτητας που υπάρχει. Η συνεργασία αυτή, μάλιστα, θα επεκταθεί και στον επόμενο χειμώνα, με αποστολή και περιπολία εκ νέου Ελλήνων αστυνομικών, όπως συμφωνήθηκε με τον κ. Παπουτσή, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Τσβετάνοφ στην Αθήνα.

Οι δύο υπουργοί έχουν αποστείλει σχετική επιστολή και στον Τούρκο ομόλογό τους Οσμάν Γκιουνές, προσκαλώντας τον να λάβει μέρος στη συνεργασία και η Τουρκία, αναπτύσσοντας ένα κέντρο επικοινωνίας στο τριεθνές σημείο του Καπετάν Αντρέεβο, όπου συναντώνται τα σύνορα της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ώστε να βελτιωθεί η ταχύτητα ανταλλαγής πληροφοριών στα τελωνεία και τις αστυνομικές αρχές των τριών χωρών. Όπως είπαν οι κ. κ. Παπουτσής και Τσβετάνοφ, έχουν μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το κέντρο επικοινωνίας που έχει «στηθεί» στο τελωνείο Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς με την παρουσία του έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην αύξηση της ταχύτητας δράσης των υπηρεσιών, αλλά και στην επίλυση διαφόρων αστυνομικών και τελωνειακών υποθέσεων κοινού ενδιαφέροντος.