Skip to main content

Βουλγαρία:Πιέσεις Κομισιόν για το έλλειμμα της χώρας

Διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά της Βουλγαρίας αποφάσισε να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009 υπερέβη την τιμή αναφοράς (3% του ΑΕΠ), όπως αυτή προβ
Διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά της Βουλγαρίας αποφάσισε να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009 υπερέβη την τιμή αναφοράς (3% του ΑΕΠ), όπως αυτή προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΒΤΑ», τονίζεται ότι οι βουλγαρικές αρχές θα πρέπει να περιορίσουν το έλλειμμα και να επιτύχουν την τιμή αναφοράς μέχρι το 2011.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η βουλγαρική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιδείνωσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2010, πέραν του προβλεπομένου 3,8% του ΑΕΠ.

Επίσης, οι βουλγαρικές αρχές καλούνται να βελτιώσουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδιαζόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στους τομείς της υγείας, του συνταξιοδοτικού συστήματος, της παιδείας και της δημόσιας διοίκησης.