Skip to main content

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στέλνει τους τουρκόφρονες σε άλλο κόμμα!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και δήλωσε ότι έκανε μεγάλο λάθος που τον ψήφισαν, διότι δεν παρευρίσκεται στις τουρκογιορτές...

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και δήλωσε ότι έκανε μεγάλο λάθος που τον ψήφισαν, διότι δεν παρευρίσκεται στις τουρκογιορτές! «Εγώ σήμερα εδώ περίμενα τον Περιφερειάρχη. Δεν είναι εδώ. Το ίδιο όμως πρόσωπο, πηγαίνει σε εκδηλώσεις για τους Πόντιους και σε άλλες δραστηριότητες».

Το περιοδικό «Αζινλίκτσα» (TourkikaNea) παραθέτει ένα απόσπασμα του λόγου του, όπου ο Μάντατζη καλεί τους τουρκόφρονες να εγγραφούν στο κόμμα DEB (το κόμμα του Σαδίκ). Ούτε τώρα θα ενοχληθούν στο ΠΑΣΟΚ για τις δραστηριότητες του βουλευτή τους; Αυτή τη φορά ζημιώνει και το κόμμα τους.

«Εγώ ένα πράγμα θέλω από τους δικούς μου ανθρώπους, είπε μεταξύ άλλων ο Μάντατζη. Κοιτάξτε, δεν ζητώ να με ψηφίσετε. Εγώ μπορεί να μην σας το ζητώ γιατί έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας, έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε. Δεν σας λέω να ψηφίσετε το κόμμα μου, δεν είναι ανάγκη να το ψηφίσετε. Αν όμως λέτε «Είμαστε Τούρκοι!», αν λέτε «Είμαστε μουσουλμάνοι!», εάν σκέφτεστε τα παιδιά σας, τότε έχω κάτι να σας ζητήσω.

» Από εδώ και στο εξής, για τη σωτηρία αυτού του λαού, μιλώ εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται μέσα και έξω από αυτό το τέμενος. Αργά ή γρήγορα όλοι θα προσχωρήσουν σε αυτό το κόμμα. Ελάτε και ας ενισχύσουμε το ιδιαίτερο κόμμα της μειονότητας, το κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας». Προσέξτε, αυτός που τα λέει τώρα αυτά είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Δεν τα δηλώνω αφού παραιτηθώ από βουλευτής, τα λέω κατά την περίοδο που είμαι ακόμα βουλευτής».