Skip to main content

Βοσνία: Σε 50 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας, τόνισε ότι η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας το διάστημα Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2009, προσέλκυσε Άμεσες Ξένες Επενδύσεις που ανέρχονται σε σχεδόν 50 εκατ.
Άμεσες Ξένες Επενδύσεις που ανέρχονται σε σχεδόν 50 εκατ. ευρώ προσέλκυσε το διάστημα Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2009 η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, όπως υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας, Γιάσνα Μπρκιτς, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες, εκπροσώπους του εμπορικού επιμελητηρίου και υπηρεσιών ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στη Μπάνια Λούκα.

Σύμφωνα με την κα. Μπρκιτς, η μείωση των Άμεσων ξένων επενδύσεων οφείλεται στην  παγκόσμια οικονομική κρίση, ωστόσο τόνισε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής παραμένει έντονο.

Τέλος, η υπουργός, εκτίμησε πως το Σχέδιο Δράσης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που πρόσφατα υιοθέτησε η κυβέρνηση, θα δώσει, σύντομα, θετικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης εντάσσονται και πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και επιχειρηματικού φόρουμ στις Βρυξέλλες, με στόχο την προβολή της Σερβικής Δημοκρατίας ως επενδυτικού προορισμού, πρόσθεσε.