Skip to main content

Βόλτα στη Σιθωνία με λεωφορεία για τους τουρίστες

Να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής θα έχουν τη δυνατότητα οι τουρίστες το καλοκαίρι του 2013, καθώς ο δήμος Σιθωνίας σχεδιάζει την ξενάγηση στην περιοχή με λεωφορεία

Να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής θα έχουν τη δυνατότητα οι τουρίστες το καλοκαίρι του 2013, καθώς ο δήμος Σιθωνίας σχεδιάζει την ξενάγηση στην περιοχή με λεωφορεία. 

Η πρωτότυπη ιδέα βρίσκεται στα σκαριά, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την επόμενη θερινή περίοδο αναμένεται στην περιοχή μία αύξηση των τουριστών κατά 10%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο δήμος προγραμματίζει για τους μήνες με «φουλ» τουριστική κίνηση, και ιδιαίτερα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, την ξενάγηση με λεωφορεία τα οποία θα προσφέρουν περιήγηση σε μία κυκλική διαδρομή. Οι τουρίστες θα μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται σε διάφορα σημεία του δήμου.

«Ο τουρισμός για εμάς είναι μονόδρομος. Είμαστε μέτρια ικανοποιημένοι από το πώς εξελίχτηκε το φετινό καλοκαίρι. Είχαμε αύξηση στις διανυκτερεύσεις, μείωση όμως στην είσπραξη. Ωστόσο, για τη νέα χρονιά οι τουριστικοί πράκτορες προβλέπουν αύξηση κατά 10%», δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Εκθεσης PHILOXENIA.

Μάλιστα για να τονωθεί περαιτέρω η οικονομία, ο δήμος επιχειρεί με βασικά «όπλα» το φυσικό κάλλος, τις καταγάλανες ακρογιαλιές και τις ξενοδοχειακές υποδομές, σε συνδυασμό με τα ελκυστικά πακέτα, να προσελκύσει τουρίστες όχι μόνο από τις κοντινές βαλκανικές χώρες, αλλά και από τη Γερμανία.

Και για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση τους θα στήσει, μέσω ΕΣΠΑ, σε όλα τα χωριά του δήμου και στην κεντρική οδική αρτηρία δέκα περίπτερα πληροφόρησης, ενώ σχεδιάζει να σηματοδοτήσει τα μονοπάτια για ορειβάτες και περιπατητές.