Skip to main content

Βολές ΝΔ κατά κυβέρνησης για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τη σύγχυση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση  αναφορικά με τη σύγχυση στην εξέταση αιτημάτων αγροτών για την εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης κάνει λόγο για «άλλη μια περίπτωση εμπαιγμού και παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών από την κυβέρνηση αφορά την εξέταση αιτημάτων αγροτών για την εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας. Μεγάλος αριθμός αιτημάτων βρίσκεται στον αέρα, αφού επικρατεί σύγχυση όσον αφορά την ευχέρεια απορρόφησης ισχύος από τη ΔΕΗ σε 16 νομούς».

«Οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για εύκολες λύσεις και υψηλές αποδόσεις, οδήγησαν τελικά χιλιάδες αγρότες σε απόγνωση, αφού η Δ.Ε.Η. λόγω έλλειψης υποδομής και κορεσμού του δικτύου, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το πλήθος των αιτήσεών τους. Η σχετική ερώτηση των 18 βουλευτών που ακολούθησε αντίστοιχη που κατέθεσε ο πρώην Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιαννάκης, προφανώς δείχνει το πόσο εκτεθειμένο είναι το ΠΑΣΟΚ απέναντι στους αγρότες που ουσιαστικά εξαπάτησε, κυρίως πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές», συνεχίζει.

«Η αρμόδια υπουργός καλείται να απαντήσει επίσημα στο Κοινοβούλιο. Η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού ποτέ δεν δίνει λύσεις. Τις λύσεις τις δίνουν υπεύθυνες πολιτικές, που αφορούν όλους τους Έλληνες αγρότες και όχι μόνο ορισμένους εκλεκτούς», καταλήγει.